Η ΕΚΤΡΟΦΗ

snailgarden06Η SnailGarden είναι μια τοπική οικογενειακή επιχείρηση που ασχολείται με την εκτροφή και την εμπορία σαλιγκαριών Helix aspersa.

Το εκτροφείο της εταιρίας εδρεύει ένα χιλιόμετρο έξω από την πόλη της Καρδίτσας, στην περιοχή «Καλαμποκιές». Σε έναν αγρό συνολικής έκτασης τεσσάρων στρεμμάτων είναι εγκατεστημένα το ενός στρέμματος διχτυοκήπιο και οι λοιποί βοηθητικοί χώροι.

Πρόκειται για μία μονάδα που πληροί τους απαιτούμενους όρους λειτουργικότητας και καλής διαβίωσης των σαλιγκαριών με κωδικό υγειονομικής κτηνιατρικής έγκρισης και έγκριση τύπου και πιστοποίηση από το Κέντρο Ελέγχου Γεωργικών Κατασκευών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

 

snailgarden07Η μέθοδος εκτροφής που εφαρμόζεται είναι η ημι-εντατική, γνωστή και σαν «κλειστού» τύπου. Τα σαλιγκάρια ζουν και αναπαράγονται σε διαμορφωμένα πάρκα μέσα στο χώρο του διχτυοκηπίου, κάτω από, όσο το δυνατόν, ελεγχόμενες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, με τη βοήθεια διχτυού σκίασης και αρδευτικού συστήματος τεχνητής βροχής.

Η τροφή των σαλιγκαριών αποτελείται κυρίως από αλεσμένα δημητριακά, όπως καλαμπόκι και σόγια, που περιέχουν τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που χρειάζονται για τη σωστή ανάπτυξη του σαλιγκαριού, αλλά και από φυλλώδη λαχανικά όπως σέσκουλο, λάχανο κ.α..

 

Τα μέλη του εκτροφείου από το 2014 είναι και ενεργά μέλη του Πανελλήνιου Συνεταιρισμού Σαλιγκαροτρόφων.

 

 

 

the farm

the snail

contact