ΤΟ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ

snailgarden08Το σαλιγκάρι είναι ένα γαστερόποδο πνευμονοφόρο μαλάκιο που το σώμα του προφυλάσσεται από ένα περιελιγμένο όστρακο. Το είδος σαλιγκαριού που εκτρέφει η εταιρία SnailGarden είναι το Helix aspersa, γνωστό και σαν σαλιγκάρι των κήπων ή κρητικός κοχλιός.

Το είδος αυτό καλύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό των σαλιγκαριών που καταναλώνονται και χαρακτηρίζεται από την υψηλή παραγωγικότητα και τη μεγάλη προσαρμοστικότητα.

 

 

 

09Το κρέας των σαλιγκαριών αποτελεί μία υγιεινή, εύπεπτη, νόστιμη και θρεπτική τροφή. Ήταν μέρος της Μεσογειακής διατροφής από τα αρχαία χρόνια, ειδικά στην περιοχή της Κρήτης. Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και λίπη και υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανα θρεπτικά στοιχεία και αμινοξέα. Περιέχει υψηλές ποσότητες πρωτεϊνών, Ω-3 λιπαρών, ασβεστίου, σιδήρου και σεληνίου και δέκα φορές λιγότερα βακτηρίδια σε σχέση με άλλα κρέατα.

Επίσης, με τα αυγά του σαλιγκαριού παρασκευάζεται άριστης ποιότητας λευκό χαβιάρι και, λόγω των φαρμακευτικών του ιδιοτήτων, το σαλιγκάρι χρησιμοποιείται στην κοσμετική για την περιποίηση του δέρματος.

 

10Τα σαλιγκάρια εκτροφείου είναι υγιή, καθαρά και δεν έχουν τους κινδύνους που μπορεί να κρύβουν τα σαλιγκάρια ελεύθερης συλλογής από τη φύση, τα οποία δε γνωρίζουμε σε ποια ακριβώς περιοχή έζησαν και τράφηκαν πριν τα μαζέψουμε.

Επίσης, υπάρχει μείωση του φυσικού πληθυσμού των εδώδιμων σαλιγκαριών και γι’ αυτό το λόγο απαγορεύεται, βάση νόμου, η ανεξέλεγκτη συλλογή στη χώρα μας, ενώ σε άλλες χώρες είναι είδος προς εξαφάνιση και η συλλογή τους απαγορεύεται εντελώς.

Δείτε τα προϊόντα μας πατώντας εδώ.

 

 

the farm

the snail

contact